Rulouri cu stafide si scortisoara

de mickyapostu in Dulciuri, 11 Sep 2014 | 3819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat 
  • 700 g faina 
  • 200 g unt 
  • 250 ml lapte 
  • 1 ou 
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g drojdie uscata) 
  • 50 g zahar 
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Pentru umplut
  • 50 g unt moale
  • 100 g zahar brun
  • cam 2 linguri scortisoara
  • 100 g stafide
  • 50 ml rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu stafide si scortisoara:

Cerneti faina intr-un vas. Incalziti laptele si dizolvati drojdia proaspata in el. Aveti grija sa nu fie fierbinte, doar caldut. Lasati sa creasca putin, cam 10 minute. Adaugati drojdia impreuna cu laptele peste faina, puneti zaharul, vanilia si oul. Framantati pana ce amestecul devine omogen. Topti untul cat sa fie undeva intre moale si lichid si adaugati-l la aluat. Framantati pana ce devine elastic, omogen si tot untul este absorbit.    Daca aveti sau doriti puteti face aluatul si la robot sau la masina de paine pe programul de aluat/dospit/amestecat sau ce programe or mai fi, stiti voi mai bine. 
Lasati aluatul sa se odihneasca cam o ora, timp in care isi va dubla volumul. 
Cat aluatul creste, puneti stafidele la inmuiat in rom. 
Intindeti aluatul in foaie dreptunghiulara pe blatul de lucru, ungeti cu 50 g unt moale, presarati zaharul brun (sau alb daca nu aveti), puneti scortisoara cat mai uniform si dupa cat de mult va place, apoi adaugati si stafidele. Rulati compozitia, pe partea mai scurta, cat mai strans posibil. 
Taiati rulouri de grosimea unui deget (hai doua) si asezati-le cu umplutura in sus in tava pregatita cu hartie de copt. Lasati-le sa mai creasca cam 30 minute. 
Coaceti rulourile cu scortisoara, cam 20 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade C. 
Scoateti si pudrati cu zahar daca doriti.

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din aluat fraged cu stafide - Reteta delicioasa pentru un desert rapid