Pentru această rețetă minunată, m-am inspirat de la Madi (https://www.bucataras.ro/retete/rulouri-de-vinete-in-sos-de-rosii-cu-usturoi-64053.html) și îi mulțumesc de idee. Eu am adăugat în plus 1/2 ardei capia și am înlocuit mărarul cu pătrunjel. La final, nu am mai introdus preparatul în cuptor pentru 5 minute, ci l-am pregătit pe aragaz la foc iute.
Vânăta o tai în felii subţiri, o presari cu sare şi o frigi pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Rulezi feliile şi le pui deoparte.
Ceapa şi usturoiul le toci mărunt, iar ardeiul îl tai felii subțiri și le călești, apoi adaugi puţină apă și lași să se înmoaie.
După ce s-au înmuiat, adaugi pasta de tomate, condimentele şi roşiile tăiate în jumătate și fierbi sosul la foc mic până mai scade. Dai deoparte de pe foc și adaugi caşcavalul ras și rulourile de vinete. Le stropești cu smântână și le mai lași să clocotească la foc iute pentru 5 minute. Le poți transfera în alt vas și le poți pune la cuptor pentru 5 minute. Presari pătrunjelul tocat și le servești atât calde, cât şi reci.