Reteta se prepara in 3 etape:
1. Pieptul de de pui, se taie aproape pe jumatate, fileul se sareaza si se va umple cu 4-5 curmale taiate pe jumatate, se va pune pe deasupra un strat fin de ceapa calita, deasupra se vor aranja feliile de ardei:rosu si galben precum si ceapa verde, se va face un rulou, care se va lega cu doua fire de ceapa verde se va unge cu putin ulei de masline, se va sara si pipera si se va da la cuptor cam 15-20 de minute se va intoarce pe ambele parti pentru a fi facut bine, daca observati ca nu este facut dupa acest timp mai lasati-l.
2. Salata de varza se taie 2 mere cu coaja in cubulete, se pune pe foc si se adauga 3-4 cubulete(3-4 lingurite rase) de zahar brun pentru caramelizare, cand sunt aproape facute se adauga varza rosie murata tocata marunt cu zeama cu tot si se mai lasa pe foc pentru a prinde si ea acel gust dulceag.
3. Smochinele, se pun la fiert cu cescuta de vin de preferat alb si se lasa sa dea in clocot.
Cartofii au fost pusi la fiert, cand sunt gata se trec printr-un jet de apa si se lasa sa se raceasca, dupa care se trece la aranjarea produsului. Putem lasa ruloul intreg dar putem sa il taiem si in jumatate cum preferam. Se aseaza salata, rulourile de pui in mijloc cartofii natur langa, cartofii ii vom stropi cu putin ulei de masline, smochinele se aseaza de jur imprejur si pe salata iar vinul in care am fiert smochinele si a luat gustul acestora se pune peste rulouri.
Pentru dessign putem pune un praf de piper pe farfurie.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Pofta Buna.