Sachertorte

de laylalala in Torturi, 8 Feb 2011 | 11762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 175 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 20 gr zahar vanilat bourbon
  • 3 oua, separate
  • 50 ml vermouth
  • 140 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • gem de caise
  • 200 gr ciocolata amaruie (cel putin 60% cacao)
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sachertorte:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava de copt de 15 cm diametru.

Pentru blat, topeste ciocolata la bain-marie apoi las-o sa se raceasca putin. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Adauga galbenurile pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Incorporeaza ciocolata si 50 ml vermouth. Inglobeaza faina urnata de albusurile spuma. Toarna compozitia de aluat In tava pregatita si da la copt 30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 1-3 parti pe orizontala.

Pentru glazura, topeste ciocolata cu frisca lichida apoi lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit bate-o putin cu mixerul.

Pentru asamblare, unge fiecare blat cu 2 linguri de gem de caise. La sfarsit unge tortul cu glazura de ciocolata racita si decoreaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sachertorte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (32)

AndreeaJ 1

09.02.2011, 22:10

Cred ca zilele astea am sa pacatuiesc si eu ceva de genul asta, caci bine mai arata!

mamidesara 1

12.02.2011, 16:43

all chocolate

adry88 1

04.07.2011, 16:31

ce deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trufe de ciocolata