Saganaki ( branza prajita)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2013 | 10591 vizualizari

 

Pot zice ca se aseamana cu cascavalul nostru pane, doar ca se foloseste un alt tip de braza. E preparatul preferat de fetita mea mai mare!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr branza tip gruyere
  • putina faina
  • un ou
  • sare
  • lamaie
  • putin ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saganaki ( branza prajita):

Se taie in 2 felii groase de cca 1-1,5 cm, apoi oul se amesteca cu o lingura de faina, punem si putina sare. Inainte de a pune branza in compozitie, e indicat sa se treaca sub un jet de apa rece, asa se va "lipi" mai bine compozitia de braza. Intr-o cratita ( de preferat tefal ptr ca nu se lipeste), punem cateva picaturi de ulei, lasam sa se incalzeasca bine apoi punem bucatile de branza. Lasam foarte putin, intorcand si pe partea cealalta. Se serveste stropita cu lamaie!

TIPS-URI

1

se poate face si cu branza tip feta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saganaki ( branza prajita)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sim0na 1

22.01.2013, 22:09

bun o fi... nu cred ca am mancat branza d-asta..

Doralinda 1

23.01.2013, 00:19

E foarte buna Simona! Cred ca se gaseste orin hypermarket-urile noastre.

Doralinda 1

23.01.2013, 00:19

Merisor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branza halloumi prajita