O nouă reţetă de sezon! Mere coapte, caramel lipicios, scorţişoară aromată! Totul cu ajutorul Salad Chef Smart! Şi ,ca să vă convingeti,urmăriţi filmuleţul!
Se prepară întâi caramelul : se pun într-un vas la foc mic apa şi zahărul. Se lasă să firbă până capătă culoare aurie.
Atunci se adaugă untul şi se amestecă cu grijă.
După completa dizolvare a acestuia se adaugă smântâna , după care se mai lasă pe foc încă 1 minut.
Se dă la răcit.
Merele se spală , se curăţă de coajă şi de miezul cu seminţe.
Se montează aparatului dispozitivul cu pătrăţete mici şi se taie toate merele cubuleţe.
Se pun o parte din mere într-un vas termorezistent, se presară deasupra scorţişoară şi jumătate din caramel, după care se adaugă restul de mere şi iar scorţişoară şi restul de caramel.
Pentru crustă se frământă un aluat din făina cernută, zahăr şi unt la temperatura camerei.
Se rade aluatul deasupra merelor cu caramel şi se dă vasul la cuptor la foc iute pentru 20 de minute.
Se poate servi preparatul cald sau rece.
Poftă bună!
Îl găsiţi aici: http://iteleshop.ro/