Salam de biscuiti reteta

de Irina in Prajituri, 24 Ian 2012 | 54934 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
M-am trezit zilele trecute cu o pofta teribila de salam de biscuiti...Si mi-am sunat mama si am intrebat-o cum ne facea ea cand eram mici...

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 200 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 200 g rahat
  • 50 g stafide
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • esenta de rom 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

Am rupt biscuitii in bucati mici si i-am pus intr-un castron impreuna cu nucile maruntite (cu sucitorul), cu rahatul taiat cubulete si stafidele. Daca Matei nu mi-ar fi dat tarcoale as fi imbatat putin stafidele... 

Am folosit biscuiti Petit beurre pentru ca sunt dulci, moi si usor de sfaramat. Am adaugat cele trei linguri de cacao, putina esenta de rom si am amestecat ingredientele. 

Am pus apa la fiert impreuna cu zaharul pana s-a format un sirop consistent, dupa care am adaugat untul. Am amestecat pana s-a topit untul si siropul obtinut l-am turnat peste ingredientele din castron (dupa ce s-a racit putin) si am omogenizat bine.

 Am rasturnat compozitia pe o bucata de folie alimentara, dandu-i forma de salam si impachetandu-l bine.

Cu greu l-am tinut trei ore in frigider pentru a se intari. 

Mmmm, are gustul copilariei...

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]