Salam de biscuiţi, reţetă clasica

de nico15 in Dulciuri, 3 Aug 2017 | 5821 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă clasica

 

INGREDIENTE

  • 250 g de biscuiti
  • 100 g de unt
  • 75 g fructe confiate
  • 75 g de stafide
  • 75 g de migdale prajite
  • 50 g zahar
  • 2 lingurite de rom
  • 30 g de cacao
  • 100 ml lapte
  • 30 ml cognac
Portii: 13
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă clasica:

 

 Salam de biscuiţi, reţetă clasica

Intr-o cratita punem la foc lapte, adaugam zaharul si untul treptat.

Dupa ce s-au incorporat adaugam si cacaoa.  Amestecam bine si daca s-a omogenizat luam de pe foc. Separat am hidratat stafidele in cognac si le vom adauga in compozitie. La fel procedam cu migdalele si fructele confiate le adaugam si pe acestea si evident  romul.

Biscuitii  i-am sfaramat,  unii la robot mai fin altii mai mare, am urmatsfatul lui Gina Bradea iar rezultatul a fost cel scontat.

Am adaugat si biscuitii in compozitie si am amestecat. Luam folie de plastic punem in doua pentru a evita ruperea si scoatem compozitia din cratita si o asezam pe folie cand aceasta s-a racit.

Formam sul ca salamurile, strangem bine la capete si dam la frigider. De preferat peste noapte.

Din aceasta compozitie mie mi-a iesit un salam cu aproximativ 12-13 felii de grosime potrivita.

 Timpul de pregatire este 30 de minute dar se lasa la frigider peste noapte pentru a se intari.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă clasica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]