Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata

de ela in Dulciuri, 13 Oct 2014 | 9334 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata

 

INGREDIENTE

  • 700gr biscuiti
  • 200gr ciocolata de menaj neagra
  • 100gr rahat taiat cubulete
  • 150ml lapte
  • 1pachet unt
  • esenta rom
  • 100gr zahar
  • 50ml apa
  • 1lingura cacao
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata:

Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata

Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe,sa nu se macine fin.Cealalta parte raman doar rupti bucati maimici.Amestecam biscuitii si cu rahatul.
Intr-o craticioara punem apa cu zaharul si lasam pana incepe sa fiarba,apoi adaugam cacaoa,esenta de rom dupa gust si untul si lasam pe foc pana se topeste complet untul,apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si lasam pana se topeste si ea,amestecand continuu iar in final turnam treptat laptele.Lasam cateva minute sa se racoreasca,apoi turnam peste biscuiti si amestecam bine pana compozitia este omogena.Punem compozitia pe folie de prospetime si rulam ca pe un salam.Dam la rece cateva ore,apoi scoatem din folie si taiem.Ornam cu zahar pudra daca dorim

TIPS-URI

1

pe langa rahat sau in locul lui se poate pune nuca,sau stafide,migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca