O salata plina de vitamine si aromata!!! Dupa cum stim, cuscusul e de origine marocana dar la fel ca alte ingrediente, s-a raspandit si in bucataria mediterana si fiecare a adaugat diferite mirodenii.
Secretul cuscusului, e ca cantitatea de apa sa fie la fel cu cantitatea de cuscus, adica, daca avem 200 gr cuscus, punem 200 ml apa.
Deci, punem apa la fiert, putina sare si punem cuscusul, lasandu-l doar 3-4 minute. Amestecam, stingem focul, acoperim si lasam pe aragaz.
Pentru sos: intr-un mixer, punem uleiul, otetul, prunele uscate si curry. Adaugam si apa (sa fie rece) si amestecam. Dupa cateva minute, luam capacul de pe oala cu cuscus, amestecam putin si punem putin ulei si amestecam iar, dupa care punem compozitia intr-un bol si punem si sosul preparat.
Castravetele, rosia si marul, le taiem in cubulete mici, iar ceapa in rondele mici, punem la compozitia de cuscus si amestecam bine. La urma taiem menta si adaugam la cuscus.
Salata e gata de servit!
1
Menta o taiem la urma, ptr ca se innegreste repede.
2
Poate fi consumata si in zilele de post!