Salata cu patrunjel - Tabouleh

de Brindusa in Salate, 26 Iun 2011 | 32190 vizualizari

 

Cum mancarea libaneza e foarte indragita pe la noi, cred ca pana acum toata lumea a aflat de salata asta. Este foarte vitaminizanta (patrunjelul si sucul de lamaie au multa vitamina C) si bine venita oricarei diete. Vara, pe caldurile alea mari e nemaipomenit de racoritoare, mai ales cand e mancata de la frigider. Salata originala se face cu menta, dar eu nu am asa ceva in gradina, asa ca am pus niste oregano :)

 

INGREDIENTE

  • 3 legaturi mari de patrunjel
  • 2-3 rosii
  • 1- 2 cepe
  • 3 linguri grau zdrobit (bulgur)
  • 1 legatura menta (eu am folosit oregano)
  • sucul de la 1 lamaie
  • cateva linguri ulei de masline extravirgin
  • sare dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu patrunjel - Tabouleh:

Graul zdrobit se gaseste la orice magazin arabesc. Daca nu gasesti, poti face salata si fara.

Amesteca bulgurul cu 4 linguri de apa calda si pune-l deoparte cam 15 minute, ca sa se inmoaie putin

Separa frunzele de patrunjel de codite. Toaca frunzele foarte marunt. Eu am folosit blenderul, dar manevra asta se face foarte usor manual, cu un cutit ascutit.

Toaca marunt rosiile, ceapa si frunzele de oregano

Intr-un castron incapator amesteca toate ingredientele. Pune sucul de lamaie, uleiul si potriveste de sare. Amesteca foarte bine.

Pune salata la frigider cel putin 2 ore inainte de a o manca. In felul asta graul absoarbe toate gusturile minunate si se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu patrunjel - Tabouleh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]