Salata de boeuf

de Ancutsa in Salate, 12 Sep 2016 | 4500 vizualizari

 

La aceasta salata am folosit carne de porc, pentru ca nu imi place cea de vita. Puteti folosi ingredientele voastre preferate. Unii mai rautaciosi au spus ca nu exista salata de boeuf fara carne de vita. Eu consider ca avem dreptul sa ne bucuram de un preparat, folosind carnea preferata. De asemenea, fiecare gateste cu resursele pe care si le permite!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc;
  • 1 kg morcovi;
  • 1 kg cartofi;
  • Cativa castraveti murati;
  • 2-3 linguri generoase de mustar;
  • Piper macinat si sare, dupa gust;
  • Pentru maioneza:
  • galbenusul de la 1ou fiert;
  • galbenusul de la 1 ou crud;
  • Ulei;
  • Zeama de lamaie;
  • Pentru decor: albusul ramas de la oul fiert, masline si cateva fire de patrunjel.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf:

Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit.

Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper.

Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei, amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina.

Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat.

O buna parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu albusul fiert taiat, masline si cateva fire de patrunjel.

 

Timp: aprox 3h

Portii: 12

 

Pofta buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/salata-de-boeuf.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

13.09.2016, 19:47

Rocsi, te servesc cu drag!

Ancutsa 1

13.09.2016, 19:49

Merisor, ma bucur ca ti-a placut! Eu ador salata de boeuf si o pregatesc de cate ori am ocazia

Ancutsa 1

13.09.2016, 19:49

Multumesc, Mirela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]