Salată de cartofi cu bureţi muraţi şi ceapă marinată

de ionix in Mancaruri de post, 8 Dec 2010 | 7745 vizualizari

 

100% by Ionix... lool
bureţii muraţi îi am de la mătuşa mea.... mi-a spus că doar în zonă la ei se pun astfel la borcani, nu garantez :D... oricum, o salată foarte apreciată şi inedită, zic eu, datorită ingredientelor

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mai mici sau 3 mai mari
  • 1 fir de ceapă verde
  • 2-3 gogoşari
  • zeamă de lămâie sau oţet
  • sare, piper
  • câţiva bureţi marinaţi
  • o lingură cu sos de soia
  • 3 cepe mici
  • o lingură cu ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de cartofi cu bureţi muraţi şi ceapă marinată:

Începem prin a pune ceapa la marinat. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Se aşează într-un vas si turnăm zeamă de lămâie şi sos de soia. Ceapa marinată se dă la frigider timp de vreo 10-15 minute.

Cartofii se fierb în coajă şi apoi se dau la răcit. Curăţăm de coajă şi tăeim cubuleţe.

Gogoşarii se taie feliuţe şi ceapa verde rondele.

Bureţii sunt muraţi în oţet şi se taie felii pe lungi iar cei mai mici se lasă întregi.

Amestecăm toate ingredientele, punem sare, ulei si piper după gust.

Presărăm foi de  ceapă verde tăiate marunt şi servim.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de cartofi cu bureţi muraţi şi ceapă marinată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

08.12.2010, 22:28

Vai cum arata buretiiiii! Imi vine sa-i pup de frumosi ce sunt!!!!

Irina 1

08.12.2010, 23:35

Sunt ghebe marinate? Super arata salata!

ionix 1

09.12.2010, 11:05

@Dia... erau super frumoase

@Ina... mersic

@Ana MAria... nici eu n-am mâncat şi nici n-o sî mănânc pentru că nu-mi plac şi mulţumesc frumos... eşi o dulcică

@Ruxy... poţi să pupi dar mie să-mi dai bunătăţi de la tine din bucătărie

@Irina... nu-s marinate... alea marinate sunt puse în saramură... astea sunt chiar murate...sunt împreună cu conopidă, gogoşari şi sunt în oţet... nu ştiu dacă le-a opărit înainte... mama a spus că pot fi mâncate aşa, fără a le prepara, deşi sunt crocănţoase... alea marinate în saramură trebuie să le fierbi pentru a le consuma... dacă vrei pot să mă interesez @ în zonă se fac foarte mulţi bureţi şi au diferite modalităţi de a conserva... o să cer toate reţetele şi le postez...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]