Salata de castraveti cu ceapa in saramura

de Panacris in Muraturi, 12 Aug 2020 | 6435 vizualizari

 

O nouă rețetă, o nouă provocare. Am tot cumpărat castraveți feliați conservați în oțet de la diverși producători, îi folosesc la hambugheri sau hot-dogi preparați acasă. M-am tot gândit, eu nu pot să-i prepar acasă, așa că am dat o căutare pe net și mi-a plăcut varianta aceasta: http://adogospodina.blogspot.com/2011/09/salata-de-castraveti-cu-ceapa-muratura.html
Așa că zis și preparat, bineînțeles cu mici modificări pe ici pe colo. Abia aștept să testăm salata minunată!
 
Poate vă inspiră și probați! ;) Spor și succes!

 

INGREDIENTE

  • Castraveți cornichon cca. 3000 g,
  • Ceapă galbenă cca. 800 g,
  • Sare pentru murături 2 linguri,
  • Frunze de țelină,
  • Condimente pentru murături în saramură Kamis (semințe muștar alb, foi de dafin, tije de mărar, hrean, usturoi, semințe de mărar, tarhon) 1 plic.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de castraveti cu ceapa in saramura:

Castraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot.

Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca și la felierea castraveților.

Într-un vas încăpător se amestecă legumele împreună cu sarea și se lasă la odihnă până a doua zi.

Se pregătesc borcane, de preferat de 800 ml, spălate și sterilizate în cuptorul încins.

În borcanele răcite, se pune câte o lingură din amestecul de condiment pentru murături Kamis (semințe muștar alb, foi de dafin, tije de mărar, hrean, usturoi, semințe de mărar, tarhon) apoi se umplu cu amestecul de ceapă și castraveți, îndesându-le cât se poate de bine, completându-se cu lichidul obținut, iar la final câte  un fir de țelină verde cu frunze.

Borcanele se închid ermetic și se depozitează la loc răcoros.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de castraveti cu ceapa in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]