Salată de ciuperci

de elucubratiiculinare in Salate, 4 Iul 2012 | 10852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci,
  • 4 roșii,
  • 1 lingură mărar proaspăt tocat,
  • 1 ceapă,
  • 3 căței de usturoi,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 1 linguriță miere de albine,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • sare,piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de ciuperci:

Ciupercile se curăță de pieliță cu un cuțit mic. Toată lumea recomandă ca ciupercile să nu se spele, alegerea este a dvs. Ciupercile se feliază și se pun pe un grătar (plită) încins în prealabil. Se întorc după 2-3 minute și se lasă să se frigă și pe partea cealaltă. Se scot într-un castron.

Spălăm și feliem roșiile după care le aranjăm pe un platou. Curățăm ceapa, se taie fideluță și se pune peste roșii, apoi adăugăm ciupercile.

Într-un castron amestecăm usturoiul pisat cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, mierea de albine, sare și piper. Turnăm sosul peste ciuperci și presărăm mărar tocat mărunt.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (18)

MIUTA 1

05.07.2012, 18:30

Imi place tare mult

RuxyRux 1

05.07.2012, 22:46

Tare bine arata! Deliciu trebuie sa fie!

MariaMagdalena 1

21.07.2012, 00:54

in primul rand ciupercile champignon, ca tipul asta observ ca l-ai gatit, ele nu se curata, ci doar se spala, si cel mai mare bucatar ti-ar spune ca nu se curata de pielita. Eventual poate taiem putin din codita daca e putin innegrita.Si in al doilea rand cipercile nu se fac in 6 minute . (2-3 min pe o parte si apoi inca 2-3 pe partea cealalta cum ai mentionat. Cipercile se fac intr-un timp putin mai lung, sau poate iti place sa le servesti crude, cine stie, sau poate le-ai scos din conserva gata fierte si le-ai pus pe gratar )

si in al treilea rand...uleiul de masline este amarui cand il pui in salata, depinde cat pui, dar probabil zeama de lamaie si mierea ii mai taie din amareala, e putin ciudata combinatia dar orcum o idee interesanta si trebuie sa fie buna reteta ta. dar nu ma pot pronunta, caci nu am incercat-o!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos