Salată de conopidă - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Salate, 2 Dec 2012 | 6612 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă mică,
  • 1 ceapă mică,
  • 3 căței de usturoi,
  • 30 ml ulei,
  • zeamă de lămâie,
  • sare, piper proaspăt măcinat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de conopidă - rețetă de post:

Conopida se desface buchețele și se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare. Când este fiartă conopida se pune la scurs și se lasă să se răcească în strecurătoare. Se toacă foarte fin cu un cuțit sau cu un robot de bucătărie. Se adaugă o ceapă tocată mărunt, usturoiul pisat, zeama de la 1/2 lămâie, sare și piper proaspăt măcinat. Adăugăm ulei în ploaie și amestecăm bine. Se servește cu pâine prăjită.
Opțional se poate adăuga maioneză făcută dintr-un cartof fiert bine și amestecat cu 1 linguriță mustar, 30 ml apă minerală și 30 ml ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de conopidă - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata calda de cuscus marocan servita pe pat de legume