Salata de dovlecei copti (de post)

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 25 Apr 2013 | 7288 vizualizari

 

Ador salatele de orice fel, dar mai ales salatele care contin usturoi. Este o salata usor de facut, care se poate manca simpla sau alaturi de cartofi copti, o bucata de carne.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici;
  • 3 catei de usturoi;
  • ulei de masline;
  • sare;
  • piper;
  • marar proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecei copti (de post):

Spalam dovleceii si ii taiem in fasii lungi (cu tot cu coaja) pe care le presaram cu sare si le lasam aproximativ 15-30 minute intr-o sita, sa iasa apa din ei.

Punem fasiile scurse bine de apa pe gratarul incins si le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

Intre timp zdrobim cateii de usturoi si facem un mujdei adaugand ulei de masline, sare si piper.

Cand dovleceii sunt gata, adaugam peste ei mujdeiul de usturoi si mararul tocat.

TIPS-URI

1

Cui ii place si nu tine post, poate sa adauge si putin iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecei copti (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu ciuperci la Multicooker