Salată de icre de crap cu griş

de ionix in Salate, 24 Noi 2010 | 70836 vizualizari

 

reţeta mamei...

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri cu vârf cu icre
  • circa 200 ml ulei de măsline
  • circa 150 g griş
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 200 ml apă minerală
  • sare, piper
  • ceapă după gust -eu am pus 3 cepe mici
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de icre de crap cu griş:

Eu am avut parte de icre proaspete. Le-am îndepartat frumos pieliţa şi apoi le-am pus la borcan cu sare şi ulei deasupra. Le-am lăsat două zile şi apoi le-am preparat.

După cele două zile în care au stat la frigider, le punem să se scurgă bine pentru că au lăsat apă. după aceea le frecăm bine cu puţin cu puţin ulei (2-3 linguri din totalul de ulei).

Grişul îl fierbem mai mult până devine puţin mai tare, aveţi grijă să nu-l faceţi cu cocoloaşe. Grişul se dă la răcit.

După ce grişul s-a răcit, turnăm lingură cu lingură peste icre şi amestecăm întruna cu mixerul. grişul îl aternăm cu uleiu, apa minerală şi zeama de lămâie.

Trebuie să aveţi foarte multă răbdare şi să turnaţi puţin câte puţin pentru a nu se tăia.

La final adăugăm ceapa tocată foarte mărunt.

se serveşte rece.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

pentru că am avut foarte multe icre, restul icrelor le-am pus la congelator... asta după ce le-am spalat şi au stat puţin la sare...

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de icre de crap cu griş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

25.11.2010, 08:02

foarte bune eu le fac cu miez de paine

ionix 1

25.11.2010, 10:51

fetili, multumesc frumos pentru aprecieri

@MotanLaOale si Nadina... data viitoare incerc cu miez de paine... revin cu impesii si reteta

kukibella 1

02.05.2011, 19:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]