Salata de legume coapte

de katty in Mancaruri de post, 27 Mar 2017 | 7176 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mai lungi si subtiri
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3 linguri ulei de masline
  • oregano uscat
  • zeama de lamaie dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume coapte:

Spalam legumele, le stergem si le taiem rondele subtiri (vinetele si dovleceii) sau in patru (ardeii grasi).
Presaram putina sare pe vinete si dovlecei si le lasam la scurs in cate o sita, pentru 15 minute, apoi le tamponam cu servete absorbante si le frecam cu cate o lingura de ulei (sau mai putin).
Incingem bine gratarul si punem legumele pe gratar, cate 2-3 minute pe fiecare parte, cat sa inmoaie, fara a se arde. Punem si ardeii grasi. Scoatem legumele coapte intr-un vas, iar ardeii grasi ii taiem in felii mai subtiri.
Zdrobim cateii de usturoi intr-o cana, adaugam 1 lingura de ulei de masline, zeama de lamaie dupa gust, piper negru macinat si oregano.
Turnam amestecul peste legumele coapte si amestecam usor.
Servim salata imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

Cozonac cu alune de pădure și ciocolată - Rețeta pentru un desert pufos și delicios

pe 18.12 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]