Zilele trecute m-a ispitit Mitinita, adică Adina cu rețeta această delicioasă https://cartederetete.ro/salata-de-legume-cu-sos-de-mustar/
Așa că în weekend m-am pus pe treabă 😉
Minunatăăăă,bine că mi-a sugerat să fac două porții :D 😉 Deja s-au dus câteva borcane, la Zmeișori, la prieteni și degustare! 😉
Gata cu vorbăria spor la treabă și poftă bună!
Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉
Între timp se pun la fiert într-un vas încăpător apa, oțetul, zahărul și sarea.
După ce s-au topit zahărul și sarea se adaugă morcovii rași și se lasă la gătit puțin, cât să fie crocanți, apoi se scot din lichid, se lasă la scurs și răcit.
Apoi se adaugă rând pe rând restul legumelor, procesându-se ca și la morcovi, lăsându-se- să se răcească ușor.
Între timp se prepară sosul de muștar. Într-un vas încăpător se pune , muștarul și se adaugă uleiul, fir cu fir, ca și la maioneză., amestecându-se ușor, într-un singur sens.
Atenție, dacă scăpați mai mult ulei, maioneza de muștar se va îmbrânzi, nu vă panicați să o aruncați, ci mai adăugați un pic de muștar, și amestecați continuu până va deveni omogenă.
Sosul de muștar se adaugă peste legumele răcite, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele, apoi se pun în borcane sterilizate.
Se completează cu ingredientele pentru conservare, adică frunze de țelină și fâșii de hrean proaspăt, apoi borcanele se închid ermetic.
Eu de siguranță le-am pus și la sterilizare caldă, adică la Bain-Marie, într-un vas încăpător pe un strat de ziare sau prosoape de bucătărie, se completează cu apă, până la nivelul capacului și se lasă la sterilizat la foc mic cca. 30-40 de minute după ce începe să fiarbă apa.
Apoi se lasă borcanele să se răcească în vasul cu apă fierbinte până a doua zi.
A doua zi se etichetează borcanele și se depozitează la rece.
Spor și poftă bună!