Este minunată o astfel de salată de legume la borcan, în straturi, servită în pauza de masă de la serviciu!
În orice sezon, dar mai ales vara, salatele sunt la mare căutare la noi în familie, fiind preferate și în pachetul pentru pauza de masă de la serviciu.
Și nu ar putea fi transportate mai bine decât în borcane închise ermetic, iar așezate în straturi parcă sunt mai aspectuoase și mai apetisante.
De data aceasta am pregătit o salată de legume cu ouă fierte și brânză telemea, combinația noastră preferată.
Fierbem mai întâi ouăle, tari, pentru 8 minute, puse în apă rece cu puțină sare și puțin oțet, pentru a se decoji bine.
Le scurgem apoi de apă, le trecem prin jet de apă rece, apoi le crăpăm ușor și le lăsăm în apă rece până se răcesc definitiv și le putem curăța.
Ouăle se vor curăța perfect.
Le curățăm și le tăiem în câte 8 bucăți uniforme.
Legumele spălate bine și scurse le vom tăia în cuburi aproximativ egale, pentru un aspect plăcut.
Salata verde o vom lăsa ultima și o vom rupe, pentru a nu oxida.
Stropim legumele, mai puțin salata, cu dressingul preparat după gust,apoi le așezăm în straturi, pe culori, pentru un aspect mai plăcut și intercalăm printre ele și straturile de brânză tăiată în cuburi și de ouă.
Deasupra vom așeza salata verde, ruptă în bucăți, vom închide bine borcanul și-l vom păstra la rece.
Va fi o masă ușoară, gustoasă și destul de consistentă.