Salata de mango

de Roda in Salate, 30 Apr 2009 | 5336 vizualizari

Salata de mango

 

Originalitatea acestui preparat consta in servirea lui cu cubulete de jeleu de nuca de cocos .Este o salata usor de preparat si foarte gustoasa.Am adus reteta din Franta , acum 10 zile, am preparat-o familiei mele, dar, din pacate, nu am poze.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru jeleul din nuca de cocos:
  • 60g.nuca de cocos(fulgi),
  • 150g.zahar pudra,
  • 25cl.lapte de nuca de cocos,
  • 25cl. lapte(obisnuit),
  • 20cl.de frisca, 
  • 6 foi de gelatina; 
 
  •   Pentru salata de mango:
  •  3buc. mango, 
  •  150g.zahar pudra,
  •   50g.nuca de cocos,(fulgi)
  •  2 foi de gelatina; 
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de mango:

1.Se prepara jeleul de cocos.Se inmoaie gelatina in apa rece.Intr-o cratita , se toarna laptele de cocos si laptele obisnuit , se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se lasa sa dea un clocot.Se ia cratita de pe foc, se pune nuca de cocos , se acopera cratita si se lasa 15 minute.Se adauga gelatina dizolvata si se da la rece.
2.Intre timp, se bate frisca  cu restul de zahar si se incorporeaza in crema racita.Se varsa compozitia intr-un vas de Jena sau bol de sticla de forma dreptunghiulara si se pune la rece, in frigider, pentru 2 ore.
3.Fructele de mango se curata de coaja si se teie felii subtiri.Gelatina se dizolva in apa rece.Intr-o cratita , se toarna 15cl. apa si zaharul.Se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul cca. 15 minute.Se aduga gelatina, se ia cratita de pe foc si se lasa  siropul sa se raceasca.
4.In momentul servirii, se taie jeleul de cocos in cubulete.Se repartizeaza feliile de mango pe 6 farfurii,se stropesc cu siropul racit  si se aseaza cuburi de jele pe fiecare farfurie.Se presara  nuca  de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de mango" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv “Cosulet de primavara”