Salata de paste, cu sunca si maioneza

de RODIMUR in Paste, 21 Oct 2018 | 10714 vizualizari

 

Pentru seară, am făcut o salată rapidă, ușoară și plăcută, cu ingrediente apreciate în casă. Am mâncat așa ceva în Franța, dar cu altfel de paste și mi s-a părut foarte bun și consistent. Cred că maioneza nu era preparată în casă și mai cred că în loc de smântână s-a folosit un iaurt gras. Oricum, a fost gustos și a meritat să încerc și eu această rețetă. Iată de ce am preparat și eu o astfel de salată...

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de paste făinoase (scoici)
  • 100 grame de șuncă
  • maioneză din: 2 gălbenușuri (unul fiert tare, celălalt crud, 1 linguriță de muștar, 30 ml de ulei de floarea soarelui)
  • 2 linguri de smântână
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste, cu sunca si maioneza:

Dintr-un gălbenuș fiert tare, unul crud, o linguriță de muștar clasic și ulei de floarea soarelui se face o maioneză bine legată.

Se adaugă în maioneză două linguri încărcate de smântână și se omogenizează.

Șunca se feliază și se taie în bucăți potrivite.

Pastele făinoase se fierb în apă clocotită cu sare și când sunt gata fierte, se strecoară și se clătesc în două-trei ape. 

Pastele se strecoară și o jumătate din cantitatea inițială se pune într-un bol pentru salată.

Se pune o jumătate din cantitatea de maioneză, se condimentează cu sare și piper și se adaugă o jumătate din cantitatea de șuncă.

Se pun și restul de ingrediente, în aceeași ordine și la urmă se adaugă zeama de la 1/2 lămâie. 

Se amestecă ușor ingredientele și salata poate fi servită imediat, sau după ce stă 15-20 minute în frigider.

TIPS-URI

1

Feliile de șuncă nu trebuie să fie groase.

2

Smântâna poate fi înlocuită cu un iaurt gras.

3

Vara este mai bună dacă se servește rece, după ce a stat în frigider 15-20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste, cu sunca si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste scoici cu mazare