Salată de primăvară - spanac, ridichi, ceapă verde, mărăr

de DinDragostePentruGatit in Salate, 11 Apr 2012 | 6715 vizualizari

 

Îmi plac frunzele de spanac în salate, mi se mar mai cărnoase și mai bune decât cele de salată verde.

O salată gustoasă, sănătoasă pentru un prânz rapid și lejer.

Să fie mai sățioasă, am adăugat un cartof fiert.

Verdele spanacului m-a inspirat să adaug puțină varză roșie, ador combinația violet-verde...

 

INGREDIENTE

  • un bol mic frunze de spanac;
  • 1 cartof roșu fiert;
  • 1 fir ceapă verde;
  • 2-3 ridichi;
  • zeamă de lămâie;
  • ulei de măsline (opțional);
  • mărar;
  • coriandru;
  • semințe de in (opțional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de primăvară - spanac, ridichi, ceapă verde, mărăr:

Se spală bine frunzele de spanac. Nu le tai cu cuțitul, le rup cu mâna. 

Ceapa verde se  taie mărunt.

Cartoful se decojește, se taie cuburi.  

Varza am dat-o la răzătoare, fâșii; ridichiile rondele.

Se amestecă legumele, se condimentează.

Ca decor am folosit mărar și frunzulițe proaspete de coriandru; ahhh și semințe de in :)). 

 Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Salata se poate servi cu pâine prăjită „frecată” cu usturoi, eventual stropită cu ulei de măsline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de primăvară - spanac, ridichi, ceapă verde, mărăr" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]