Astăzi vă servesc cu o salată gustoasă, hrănitoare, revigorantă...Ce poate fi mai bun?
Curăţăm cepele, le spălăm şi le tocăm mărunt.
Le frecăm cu un pic de sare şi 1 lingură cu ulei de măsline pentru a ieşi iuţeala din ele.
Ardeii copţi îi tăiem fâşii după care îi tocăm foarte fin.
Spălăm castraveţii şi roşiile şi le tăiem cubuleţe.
Curăţam măslinele de sâmburi.
Tăiem caşcavalul cuburi mici iar cârnaţii feliuţe.
Într-un vas încăpător amestecăm toate ingredientele pregătite. Potrivim gustul cu sare şi piper, iar după dorinţă mai putem adăuga ulei.
O servim proaspătă, simplă, cu pâine (eventual prăjită), cu lipii sau alături de garnitura preferată (piureuri, paste, orez).
1
Dacă măslinele sunt sărate, le puteţi desăra acoperindu-le cu apă caldă pentru 15 minute.
2
Măslinele pot fi lăsate şi întregi. Eu am servit salata cu lipie şi am preferat să-i scot.
3
Dacă doriţi o salată mai picantă, puteţi să o faceţi cu gogoşari copţi.
4
Caşcavalul poate fi înlocuit cu telemea, caş sau puteţi folosi caşcaval afumat.