Salata libaneza Tabouleh

de Dya Daniela Andrei in Salate, 15 Mar 2011 | 7450 vizualizari

 

O salata care mie imi place foarte mult datorita faptului ca e racoritoare, are un gust savuros, aromat si proaspat, fiind potrivita mai ales in zilele calduroase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Tabouleh avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 legaturi de patrunjel proaspat
  • 25g  boulgour (grau fiert si uscat)
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 castravete
  • sucul de la doua lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • menta  proaspata
  • sare dupa gust, optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata libaneza Tabouleh:

Incepem cu pregatirea boulgour-ului pe care il vom fierbe in 300 ml apa cu putina sare (in momentul adaugarii boulgour-ului apa trebuie sa fie fierbinte). Dupa ce a fiert pentru aproximativ 10 minute, il luam de pe foc si il lasam sa se umfle 5 minute acoperit cu un capac. Cand bulgur-ul s-a racit suficient, scurgem excesul de apa foarte bine.

Spalam bine legumele si le taiem in cubulete mici. Asezam apoi toate ingredientele intr-un bol, adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie si potrivim de sare. In final adaugam cateva fire de menta proaspata, tocate fin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata libaneza Tabouleh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]