Salata orientala cu peste afumat

de Oana in Salate, 4 Mar 2010 | 24154 vizualizari

 

Foarte satioasa, extrem de buna, noua ne place mult!

 

INGREDIENTE

  • un macrou afumat- la vid
  • 3 cartofi mari
  • 2 oua
  • o jumatate ardei gras rosu
  • o jumatate castravete
  • o mana de masline negre
  • o ceapa rosie mica
  • cateva fire de patrunjel verde
  • cateva fire de chives
  • 2 linguri mari cu sos tartar (sau maioneza)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata orientala cu peste afumat:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, apoi se scot si se lasa la racit. Ouale se fierb 4-5 minute, apoi se pun in apa rece, se racesc si se curata de coaja. Maslinelor li se scot samburii si se taie rondele. Pestele se curata de oase si se rupe in bucati mici. Celelalte legume se spala bine, ceapa se curata si se taie solzisori, la fel si ardeiul gras. Castravetele se taie rondele.

Intr-un castron mare se pun cartofii reci, curatati si taiati cuburi maricele, apoi ouale taiate pe jumatate si apoi felii. Se adauga si restul ingredientelor. Uleiul se amesteca cu otetul, sare si piper si se toarna peste salata, impreuna cu sosul tartar sau maioneza. Se presara patrunjelul spalat si taiat fin si se amesteca salata cu grija. La final se presara cu coditele de chives taiate marunt.

Merge de minune cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de Boeuf