Salau ,, en papillote'' cu mozzarela si cimbrisor

de mihaelar63 in Salau, 15 Mai 2014 | 4617 vizualizari

 

Inspirata de crapul en papillote cu pin al Bucatarasei Alina ., am poftit si eu la peste bun . Am studiat problema si am fost multumita de multitudinea combinatiilor si de modul sanatos de preparare.. Dupa ce am si consumat din deliciosul preparat am concluzionat ca o sa fie modul meu preferat de pregatire al pestelui . Multumesc Alina . !!!En papillote [ in pachet -in franceza] , reprezinta o tehnica de gatire a carnurilor, in special peste , pui ,si legume impachetate in hartie de copt (uneori folie de aluminiu, pungi din plastic speciale sau frunze – cel mai adesea de bananier – în Asia).

Tehnica en papillote permite gătirea înăbuşită alături de vinuri, uleiuri, ierburi aromate şi alte mirodenii şi care împiedică uscarea cărnii şi facilitează aromarea ei în profunzime.

Cărnurile gătite en papillote se pot servi si în hârtia în care au fost gătite, pentru a savura sucul rezultat în urma procesului de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 6 rondele de salau[ 600-900 gr}
  • 3 linguri otet orez
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 linguri rondele praz
  • 100 gr cas mozzarela
  • cimbrisor lamaiat verde
  • rosii cherry
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau ,, en papillote'' cu mozzarela si cimbrisor:

Intr-o tava yena puneti o coala mare de hartie de copt .

Asezati rondelele de salau taiate . Stropiti-le cu otet de orez si ulei de masline .

Presarati pe deasupra cimbrisor si sare

Pe fiecare rondea de peste puneti praz tanar verde , o feliuta de mozzarela si rosie cherry.

Impachetati totul cu grija .Pentru siguranta eu am fixat hartia cu 3 scobitori[ atenta sa nu o sfasii].

Dati  tava la cuptor 30 minute .

Mozzarela formeaza o crusta crocanta .

Serviti salaul cald alaturi de rosioare .

TIPS-URI

1

La terminarea procesului de coacere hartia se desface cu mare atentie [ se acumuleaza aburi fierbinti]. Aveti grija sa nu stati aplecati deasupra tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau ,, en papillote'' cu mozzarela si cimbrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste