Saleuri

de Adele in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2015 | 4276 vizualizari

 

Rontaim si noi ceva ... niste saleuri cu telemea si ...

 

INGREDIENTE

  • Aluat baza :
  • 300 g faina.
  • 1 ou.
  • 100 g telemea .
  • 70 g unt.
  • 1 lingura untura.
  • 5 g sare.
  • 2 linguri apa rece.
  • 6 masline .
  • chimen.
  • parmezan ras.
  • 1 galbenus de ou.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri:

Pentru inceput se da pe razatoare telemeaua, se amesteca cu faina si sarea intr.un vas,se adauga untul,untura,oul si apa se framantana aluatul energic pana se incorporeaza si se topeste untul foarte bine.

Aluatul obtinut s eimparte in 2 parti, o parte se amesteca cu masline tocate foarte marunt ,dupa care se intind eo foaie si se decupeaza cercuri se ung cu galbenus d eou si deasupra s epresara parmezan ras, se aseaza in tava si se dau la 200° pana se rumenesc (aproximativ 15 minute).

Cealalta parte din alaut se ia si se intinde o foaie subtire (patrata) se unge cu galbenus se taie in fasii , se presara chimen, o parte se aseaza in tava iar cele ramasa se rasucesc.Se dau la cuptor la 200°(10-15 minute)

Alaturi de o bere rece sunt numai bune pentru a petrece o seara minunata alaturi de cei dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Micutza Luana 1

22.05.2015, 10:12

aduc berea

Adele 1

22.05.2015, 11:55

Mirela,Alina,Luana

Ancutsa 1

07.06.2016, 20:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleurile lui Mos Craciun