Saleuri cu untura și smantana

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2016 | 16476 vizualizari

 

În duminica sfântă de Crăciun, Adi Hădean http://www.adihadean.ro/și EuropaFmhttp://www.europafm.ro/, în emisiunea Medium Rare, mi-au adus aminte de cele mai bune saleuri făcute acasă, în copilărie, daaa, alături de mama, cu untură și smântână ;) Repejor am notat rețeta pe un bon de motorină, că eram în mașină în drum spre țară :D și acum le-a venit rândul. Simple și tare gustoase! Delicioase și savuroase, aceste Bunatati pentru colindatori, mai ales acompaniate de o palinca sau un vin ;) La multi  ani dragi Bucătărași, oriunde v-ați afla! ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1000 g făină albă 
  • 400 g untură de porc 
  • 2 bucăți ouă
  • 20 g drojdie proaspătă 
  • cca. 250 g smântână 
  • 1 lingură sare de mare 
  • Pentru topping:
  • 1 bucată ou 
  • cașcaval sau brânză grasă de oaie
  • semințe de chimen
  • mix de semințe (susan, dovleac, floarea soarelui, mac, in).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu untura și smantana:

   Făina cernută se amestecă cu untura ușor, până se înglobează și se obține un amestec nisipos. Apoi, se adaugă ouăle, drojdia desfăcută în puțin lapte călduț și sare. Se frământă ușor, împreună cu smântâna, pâna se obține un aluat omogen ce se ia de pe mâini. ( Aici, recunosc că m-a ajutat Thor, robotul din dotare!) .

Atenție, aluatul nu se lasă la dospit. Se întinde o foaie de cca. un deget grosime, se taie fâșii mai lungi sau mai scurte după preferința fiecăruia, apoi se ung cu ou bătut,  se presară cașcaval/brânză rasă și semințe după gustul fiecăruia.

Saleurile se transferă într-o tavă tapetă cu foaie de pergament, apoi se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute, la 180 grade C. Simplu, bun ca și la țară. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu untura și smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

31.12.2016, 22:14

Numai bune de rontait!

Rocsi 1

01.01.2017, 22:37

Sunt grozave! Mie tare imi mai plac saratelele.

mihaelar63 1

04.01.2017, 02:21

La multi ani !!! Merg si la bere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]