Saleuri din cartofi cu chimen

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2015 | 3060 vizualizari

 

In reteta scrie sa fierbi cartofii, dar nu spune cum anume. Eu I-am decojit (apoi I-am cantarit) , i-am taiat bucatele si i-am fiert in apa.Aluatul a iesit cam moale, in sensul ca nu se puteau face bastonase din el , dar au fost bune la gust.De aceea am folosit forme de fursecuri. Mi-au iesit 62 de saleuri.

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 380 g cartofi fierti
  • 225 g unt sau margarina
  • 2 oua (1 ou in compozitie, 1 ou pentru uns deasupra)
  • chimen
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de copt
Portii: 62
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri din cartofi cu chimen:

Fierbi cartofii, ii pasezi ca pentru piure si ii amesteci cu un ou.Adaugi apoi faina, untul (aflat la temperatura camerei) si sarea, apoi amesteci, pana devine moale,elastic.

Decupezi forme din el , le ungi cu ou si presari chimen. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se tin la cuptor 25 minute (sau mai mult), pana devin rumene.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri din cartofi cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu branza si spanac