Salutari din inima

de Aurelia 07_07 in Dulciuri, 14 Dec 2014 | 3501 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat

  • 125 gr.unt
  • 50 gr. zahar
  • 1 priza sare
  • 1 ou
  • 175 gr.faina
  • 50 gr. migdale macinate
  • 100 gr. marmelada de caise
  • 100 gr. marmelada de zmeura

Pentru decor:

  • glazura de ciocolata alba sau maro
  • zahar colorat,bombonele colorate ......dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salutari din inima:

Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus.

Pentru framantarea aluatului eu folosesc mixer-ul.

Dupa ce aluatul este gata framantat ,il dam la rece la frigider aproximativ doua ore.

Dupa cele doua ore, il scoatem de la frigider si pe o planseta presarata cu putina faina, intindem o foaie de 3,5-4 mm grosime.

Taiem cu forma inimioare.

La jumatate din inimioare decupam din mijloc cu o inimioara mai mica.

Le asezam in tava pe hartie de copt si

in cuptorul incins la 180 de grade ,aproximativ 10-12 minute timp de coacere.

Cand sunt gata ,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca .

Dupa ce s-au racit ungem partea plina cu dulceata si lipim deasupra cea cu inimioara decupata.

Se pot orna cu ciocolata alba sau maro si deasupra zahar colorat ,bombonele colorate...... dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

In loc de migdale putem folosi nuca macinata .

2

Se pot decora si numai cu zahar grunjos.

3

Le pregatim in luna noiembrie pentru a fi de Craciun mai fragede .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salutari din inima" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati