Sarailie

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 25 Noi 2012 | 10826 vizualizari

 

Un desert foarte aromat si dulce, ideal pentru o dupa-amiaza cu prietenii langa o cafeluta la ibric :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 400 g nuci si migdale (migdale doar asa cateva de gust),
  • 2 albusuri de ou,
  • 200 g zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 200 g miere,
  • scortisoara,
  • cuisoare.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarailie:

Foile de placinta le-am decongelat si le-am impartit astfel incat sa am cate 2 foi pt fiecare rulou.  

Cele 2 foi le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule si le-am suprapus.  

Am procedat la fel cu toate foile.  

Am maruntit nuca si migdalele. Albusurile le-am batut cu zaharul si un praf de sare pana au devenit o spuma consistenta (care nu mai curge de pe vas).  

Am pus nucile peste albusuri si am omogenizat.  

Am umplut foile cu aceasta compozitie, am rulat si am pus in tava pe hartie de copt. Am lasat spatiu intre fiecare rulou.  

Eu am facut 5 rulouri mari, am calculat unul pt fiecare persoana, insa se pot taia foile de placinta pe jumatate si se pot face rulouri mai mici, in functie de preferinta.  

Le-am pus la copt la foc mic 25-30 de minute (pana au devenit rumene deasupra).   

Siropul l-am preparat din 100 ml apa calda in care am topit mierea si am pus scortisoara pudra si cuisoare.   

Cand au fost gata le-am scos hartia de copt si le-am pus siropul. Le-am lasat 5-10 minute in sirop, apoi am servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarailie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

jolygina 1

26.11.2012, 22:55

bune

Dana_Retetegg 1

26.11.2012, 23:05

Multumesc Teo

Dana_Retetegg 1

26.11.2012, 23:06

Merci Gina

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Sarailie