Saramura de biban

de Dya Daniela Andrei in Peste, 4 Ian 2015 | 8833 vizualizari

 

Asa mi-am facut un stoc considerabil de icre :) numa' ca nu le pot manca!

 

INGREDIENTE

  • 12 buc biban proaspat
  • ulei pentru prajit
  • 4-5 linguri cu faina
  • un praz
  • un ardei iute
  • 2 rosii potrivite
  • 2-3 foi de dafin
  • un ardei capia rosu
  • un ardei gras galben
  • o capatana de usturoi
  • cateva crengute de cimbru uscat
  • condimente dupa gust: piper, chilli, sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de biban:

Se curata si se spala bibanul.

Se sareaza dupa gust, se trece prin faina si se prajeste, uniform, pe ambele parti.

Intre timp, pregatim saramura: intr-o craticioara punem la fiert aproximativ 1 litru de apa.

Cand incepe sa formeze bule, adaugam condimentele dupa gust, legumele tocate in cuburi mici ori feliate si le lasam sa fiarba, atat cat sa fie suficient patrunse.

Adaugam pestele in saramura, crengutele de cimbru si continuam fierberea 2-3 minute maxim.

Se serveste calda, cu un pui de mamaliguta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomand a se incerca si cu biban fript pe tava ori la gratar. E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de biban" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]