Saramura de hamsi

de Constelatialeu in Peste, 6 Oct 2016 | 7921 vizualizari

 

Eu iubesc pestisorii astia, imi plac foarte mult, asa ca de cate ori gasesc hamsie proaspata imi cumpar. Ori ii fac prajiti pe scobitoare, ori pun de-o saramura. De data asta am avut pofta de saramura.

 

INGREDIENTE

  • 600 g hamsi
  • sare grunjoasa
  • 1 rosie mare si coapta
  • 1 ardei iute rosu aproape uscat
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de hamsi:

Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Apoi punem hartie de copt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa si asezam hamsiile precum soldatii, in formatie, bagam tava la cuptor si le lasam 20-25 minute, cat sa se coaca, apoi scoatem hamsiile si le asezam intr-un vas. Turnam apa peste ele cat sa le acopere. Separat curatam rosia de coaja si o taiem cubulete, taiem 1/2 sau ardeiul tot, cat vrem de ardeiat, curatam si usturoiul si-l maruntim, punem totul intr-o craticioara, adaugam un pic de zeama de la peste si punem pe foc sa dea in 2-3 clocote, apoi turnam amestecul peste peste. Cam asta-i toata filozofia...Sa aveti pofta, eu sigur am!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de hamsi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

08.10.2016, 07:12

Buna!

Gherca Daniela 1

08.10.2016, 14:31

Catalina L 1

08.10.2016, 21:20

buna ideea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]