Saramura de peste

de Furnicuti in Crap / Caras, 11 Mai 2011 | 7866 vizualizari

 

Aceasta saramura este foarte buna atat calda, cat si rece, fiind o mancare potrivita vara, cand vrem ceva racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 300 - 400 g peste (crap, caras - intreg sau taiat bucati)
  • 300 ml suc rosii
  • 200 ml apa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita boia dulce sau iute
  • sare, piper

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele pe care l-am avut nu era prea mare, asa ca l-am lasat intreg, fara cap si coada. Daca folositi un peste maricel, puteti sa-l taiati medalioane. Pestele, curatat de solzi si aripioare, se freaca cu putina sare grunjoasa si se prajeste pe gratar, pe ambele parti, pana se patrunde.

Separat, se face un sos din sucul de rosii, apa, boia, sare si piper. Acest sos se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot, dupa care se toarna peste pestele prajit. Lichidul trebuie sa fie suficient cat sa acopere aproape in totalitate pestele. Daca vi se pare prea putin, inainte de a-l turna, mai adaugati putina apa si/sau suc de rosii. Patrunjelul se toaca marunt si se presara pe deasupra. Se lasa saramura sa stea cateva ore, dupa care se poate incalzi, sau se poate manca rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de peste ungureasca