Saratele

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 26 Oct 2011 | 23913 vizualizari

 

Imi plac saratelele...si-mi place sa le reinventez in fel si chip....delicioase... si dau si-o bere rece sa mearga perfect!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr branza de vaci
  • 350 gr smantana
  • 200 gr branza feta
  • 100 gr cascaval
  • 3 oua
  • 200 gr unt moale
  • 100 gr emmental( parmezan)
  • aproximativ 900 gr faina
  • 1 lingura de sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • chimen
  • Pentru uns:
  • 3-4 galbenusuri
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Untul moale , ouale, cascavalul ras, branza feta, branza de vaci, smantana se amesteca bine apoi se adauga cate putina faina si se framanta aluatul adaugand si uleiul de masline, sarea si restul de faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. E posibil sa mai aveti nevoie de putina faina.

Cand aluatul este gata se intinde  foaia presarand  putina faina pe suprafata de intins( eu am intins pe o foaie de copt). Foaia trebuie sa fie destul de grosuta.

Taiem saratelele dupa dorinta( eu am taiat cu rotita de pizza).

Le ungem cu ou le presaram cu chimen si emmental sau parmezan ras si le coacem in jur de 25-30 de minute.

Sunt delicioase si daca va apucati de rontait...nu va mai opriti...

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si marar