Saratele cu parmezan si chimen

de xana in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2013 | 7913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 50 gr parmezan
  • 125 gr margarina
  • 1 ou
  • 50 ml de lapte
  • chimen
  • 1/2 pliculet bicarbonat de amoniu(pliculetul avea 7g)
  • 1 praf de sare
  • In plus:
  • 1 ou
  • sare groasa
  • chimen
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu parmezan si chimen:

Parmezanul se da prin razatoarea cu ochiuri mici sau la robot, sa fie cat mai marunt apoi se adauga peste faina, impreuna cu oul, margarina moale, praful de sare, chimen dupa gust si amoniacul dizolvat in lapte. Se amesteca bine cu mana pana se formeaza un aluat destul de moale si putin lipicios. Se da la frigider 15-20 de minute.

Suprafata de lucru se pudreaza cu faina apoi se intinde o foaie din aluat, nu prea subtire. Se taie in forma dorita si se pun in tava cu hartie de copt. Cu un penson se ung fiecare cu ou batut, apoi se presoara sare si chimen si sa dau la cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc.

Mi-au iesit 35 de stelute fragede si bune:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu parmezan si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (19)

xana 1

14.09.2013, 21:57

alilianaa 1

15.09.2013, 07:47

tare bune...o gustare si pentru pachetel..

xana 1

15.09.2013, 21:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre