Saratele cu telemea si cascaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2015 | 5536 vizualizari

 

Sunt oricand binevenite, dar mai ales bine mancate! Sunt "un ceva de rontait" perfecte!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 lgt sare
  • 250 g margarina
  • 100 g untura
  • 175 g crema de telemea
  • 3 galbenusuri
  • 5 lg smantana
  • 50 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lgt zahar
  • 1 lg faina
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 250 g cascaval Delaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu telemea si cascaval:

Intr-o craticioara se incalzeste putin laptele, se amesteca cu zaharul, faina si drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca.

Intr-un bol mai mare se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se pune margarina taiata in bucati mai mici, untura, crema de telemea, smantana si galbenusurile. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna in bolul cu faina, se amesteca cu mana pana se incorporeaza toate ingredientele apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta aluatul bine bine, eventual se mai adauga faina daca este cazul, pana se obtine o coca moale, nelipicioasa si care poate fi intinsa. Se imparte in doua parti.

Se infaineaza masa de lucru, se ia o parte si se intinde cu sucitorul cu o grosime de jumatate de deget. Se unge foaia cu albusurile batute cu praful de sare apoi se rade cascavalul deasupra. Se taie sub forma de betigase si se aseaza in tava cuptorului la distanta intre ele. Se da la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc deasupra. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra chimen pentru cei care agreaza semintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu telemea si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (25)

dantes 1

20.04.2015, 11:03

Bune!

Carmen_g 1

20.04.2015, 11:19

Foarte bune

Xandrinne 1

24.04.2016, 20:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]