Saratele fragede

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2017 | 13312 vizualizari

 

Daca tot au avut succes saratelele mele la musafiri, am zis hai sa le postez. Reteta este facuta rapid cu ce am avut prin casa.  

 

INGREDIENTE

  • 200 grame untura de porc
  • 150 smantana
  • 20 grame drojdie proaspata
  • o lingurita rasa zahar
  • 150-200 grame branza de oi ,puteti pune si branza de burduf
  • boia de ardei dulce pentru presarat deasupra (optional)
  • seminte chimen dupa gust
  • un ou pentru uns
  • faina cat cuprinde cam 600 g mi-a luat mie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele fragede:

Se amesteca drojdia cu zaharul pana devine lichida.

Intr-un vas, se pune untura, smantana, drojdia si branza de oi, se amesteca, apoi treptat se adauga faina, pana devine un aluat ferm. Se acopera si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca.

Se intinde o foaie patrata, apoi se taie cu o rola speciala fasii, se ung cu ou batut si se presara cu boia de ardei dulce si cu chimen. Se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor care este prealabil incalzit la 150 grade C. Se coc 15-20 minute in functie de cuptor, pana saratelele devin usor aramii. Se scot din cuptor si se las la racit. Bune sunt incepand de a 2-a zi pana se termina :)

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in functie de cat de multa branza puneti, aveti in vedere cat de sarata este

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

stefy_a 1

06.01.2017, 15:41

bune...oriunde...oricand...

simona72 1

07.01.2017, 09:53

Tare bune!!

navidad_2017 1

31.12.2017, 02:41

Aproape 1 an dupa postare (si visat la ele...), le-am facut si noi astazi si anume dupa reteta originala, cu untura (ffff greu de gasit la noi!) si un amestec de cascaval de oaie si parmezan... Am zis ca "uite ce spornice sunt", in timp ce le faceam... in 2 - 3 ore am reusit "sa gustam" aproape 1/2 din ele, desi sunt prevazute ptr petrecerea de maine seara! Exceptionale! Multumim ptr reteta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spirale din foietaj cu branza si chimen.