Sarmale

de MonaMimi in Mancaruri cu carne, 12 Feb 2012 | 6087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata
  • 3 cepe
  • 1 cana mica orez
  • boia
  • piper
  • condiment
  • putina slanina afumata
  • 2 capatani varza murata
  • marar
  • 4 linguri de bulion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Tocam ceapa si cateva feliute de slanina afumata marunt,1 ceapa o punem peste carnea tocata ,slanina o prajim putin,apoi punem ulei si restul de ceapa si lasam la calit.Cand s-au calit putin adaugam orezul,boia,piper si lasam 2 minute pe foc amestecand continuu.Luam amestecul si il punem peste carnea tocata,condimentam, amestecam bine si invelim carnea(aprox.1 lingura la o foaie de varza, daca varza nu-i prea mare)in foi de varza murata.Intr-o cratita punem varza murata tocata marunt,marar si 1-2 linguri de bulion.Asezam sarmalele  mai punem 2 linguri de bulion si adaugam apa clocotita, asezam peste sarmale foi de varza si punem la fiert.

Cand au fiert servim cu smantana.

pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]