Sarmale

de Valclaudia in Porc, 9 Iun 2014 | 3412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata (de porc, sa contina si grasime)
  • 150 gr. orez
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 cepe potrivite
  • 1 varza murata
  • frunze proaspete de vita
  • 1 varza proaspata (mica, pentru tocat)
  • sare, piper, cimbru uscat (dupa gust)
  • 1 ou
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 2 foi de dafin
  • cateva bucatele de afumatura (costita, scarita, slanina)
  • crengute de marar verde
  • 1/2 cutie rosii pasate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Curatam ceapa, o spalam , o tocam si o punem la calit cca 5 minute. Intre timp spalam orezul in mai multe ape, apoi adaugam si orezul peste ceapa calita pentru alte 5 minute.

Dupa ce s-a racorit putin acest amestec, il punem peste carnea tocata, adaugam sare, piper, cimbru dupa gust,1 ou, 2 linguri pasta de ardei,

Frunzele de vita vor trebui spalate in prealabil, apoi oparite in apa colocotita cu sare.

Imbracam amestecul de carne in foi de vita sau in frunze de varza murata.

Pe fundul cratitei asezam un strat de varza proaspata taiata fideluta, apoi un strat se sarmalute,din loc in loc vom asza bucatele de afumatura,apoi din nou varza tocata, si tot asa pana ajung toate sarmalutele in cratita si avem grija ca ultimul strat sa fie de varza. Printre sarmalute asezam foile de dafin si crengute de marar verde.

Peste sarmalute punem apa cat sa acopere tot continutul din cratita, dam mancarea la foc potrivit pentru 40 minute, apoi reducem la minim focul, adaugam rosiile pasate si mai lasam sa clocoteasca sarmalutele incet alte 40 minute.

Stingem focul, lasam sa se linisteasca putin din fiert sarmalutele si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale dezechipate