Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

de Razvan Constantinescu in Porc, 6 Ian 2021 | 4045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplerea sarmalelor:
  • 250 g pulpa de porc afumata
  • 3 cepe
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 100 g orez
  • 3 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin piper macinat
  • putin cimbru uscat
  • sare
  • Celelalte ingrediente:
  • 1 varza mare acra
  • 6 linguri suc de rosii
  • cateva boabe de piper
  • 4 foi de dafin
  • 150 g costita de porc afumata
  • circa 500 ml apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra:

Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga.

Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se marunteste la robotul de bucatarie.

Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robotul de bucatarie.

Carnea tocata de porc se amesteca cu pulpa de porc maruntita, ceapa, ouale, orezul (spalat), sucul de rosii, boiaua de ardei dulce, putin piper macinat, putin cimbru uscat si sare, dupa gust.

Se impacheteaza sarmalele, infasurand o lingura de umplutura intr-o foaie. Se continua tot asa pana cand se termina umplutura.

Varza care ramane se toaca. Jumatate din ea se pune intr-o cratita si se adauga trei linguri de suc de rosii, cateva boabe de piper si patru foi de dafin.

Se asaza un rand de felii de costita afumata, apoi sarmalele si inca un rand de costita. Peste ele se pun restul de varza tocata si sucul de rosii ramas. Se adauga o cana cu apa. Se acopera totul cu foaia de varza pastrata.

Se pune cratita cu sarmale la foc si se lasa sa clocoteasca putin, apoi se baga la cuptorul preincalzit pana cand carnea este gatita. Se mai adauga apa daca este necesar.

Sarmalele cu carne tocata de porc in foi de varza acra se pot servi cu mamaliguta, smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta