Sarmale cu creier si ciuperci in foi de salata verde

de katty in Porc, 10 Feb 2015 | 3772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr creier de porc
  • 1 conserva de ciuperci
  • 2 linguri orez
  • 2 capatani salata verde
  • 1 conserva rosii
  • sare
  • piper macinat
  • otet
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ulei
  • cimbru uscat
  • smantana pentru servit sau iaurt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu creier si ciuperci in foi de salata verde:

Lasam creierul in apa rece pentru 1-2 ore si il curatam bine  de pielite si resturi de oase.Il scurgem intr-o sita.Intr-o oala punem apa cu putina sare si 1 lingura otet si fierbem creierul cam 10 minute. Scurgem creierul intr-o sita pastrand zeama.Il lasam sa se raceasca si il taiem mai marunt.
Scurgem ciupercile, le clatim bine cu apa rece, apoi le scurgem din nou si le tocam mai marunt.
Fierbem orezul pana este aproape gata in apa rece cu un praf de sare si il scurgem.
Amestecam creierul cu ciuperile, orezul fiert,sare, piper si 1-2 linguri ulei.
Intr-o  craticioara punem apa cu 1 lingura otet si o dam in clocot. Oprim focul , apoi trecem pe rand foile de salata spalate.Umplem foile de salata cu cate 1 lingura de amestec de creier si ciuperci.
Mixam conserva de rosii  si o punem la fiert cu cimbru,2 foi de dafin, piper macinat, sare dupa gust si putin din zeama in care a fiert creierul.Dam cateva clocote. Asezam sarmalele intr-o tava, turnam deasupra sosul de rosii si dam tava la cuptor pentru 20-30 de minute. 
Servim sarmalele cu smantana sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu creier si ciuperci in foi de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in oala de lut