Sarmale cu oua

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 27 Dec 2018 | 6663 vizualizari

 

,, Reteta romaneasca "
 Pana acum 10 ani nu am auzit de oua in sarmale . Pe la noi prin zona nu se folosesc ouale la sarmale . Imi parea  un aport caloric  inutil.de aceasta data  pentru ca am avut o carne de porc si legume am zis ca poate ca oul va ajuta la legarea compozitiei . Bineinteles ca am testat aceasta modalitate de preparare a sarmalelor din pura curiozitate . Sarmalele au fost reusite ,cu compozitia bine legata, pe placul meu  . De altfel mie nu-mi plac sarmalele prea ,, imprastiate "'  :D
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne porc macinata [ de casa]
  • 300 gr carne afumata din ciolan porc
  • 200 gr jambon semiafumat
  • 150 gr pasat[ crupe de porumb]
  • 150 gr orez
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri mari cu pasta de rosii
  • 2 linguri cimbrisor verde tocat
  • 1 bucata praz
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 varza mica murata
  • 1/4 varza verde
  • iaurt grecesc pentru servit
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu oua:

  1. Pasatul se spala din mai multe ape si se fierbe timp de 10 minute . 
  2. Se scurge pasatul de excedentul de apa .
  3. Daca aveti mai mult timp la dispozitie , pasatul se pune la hidratat de seara pana dimineata sau de dimineata pana seara , adica 12 ore . El se va infoia frumos .
  4. Se curata si se spala legumele .
  5. Ardeiul si prazul se toaca marunt .
  6. Tocati marunt si jambonul semi-afumat . Jambonul va elibera prin prajire gust bun amestecului pentru sarmale .
  7. Toate acestea se calesc usor in ulei . sarati si piparati .
  8. Adugati la amestecul de legume si jambon , orezul si pasatul .
  9. Mai prajiti cateva minute cu grija sa nu se arda .
  10. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca putin .
  11. Incorporati carnea tocatasi cimbrisorul  tocat  ,amestecati .
  12. La sfarsit se sparg doua oua si se amesteca in restul compozitiei .
  13. Se pregatesc frunzele de la varza murata .Se taie nervurile mai groase . Daca frunzele sunt prea mari se impartesc in jumatati .
  14. In cazul care varza  murata este foarte sarata se pune din timp la desarat in apa rece  timp de cateva ore .
  15. Varza verde se taie in fasii subtiri .
  16. Pasta de rosii se dilueaza intr-o  cana cu apa calduta .
  17. Se impacheteaza sarmalele  punand amestecul cu carne in frunza de varza acra .
  18. Se aseaza sarmalele intr-un vas . De aceasta data eu am folosit un vas din fonta cu peretii grosi .
  19. Deasupra sarmalelor am pus varza verde taiata fasii , carnea afumata si ardeiul iute taiat rondele ..
  20. Sarati , turnati deasupra pasta de rosii diluata cu apa , stropiti cu putin ulei .
  21. Daca este nevoie se mai toarna apa , atat cat aceasta sa ajunga pana la nivelul sarmalelor .
  22. Se vor fierbe in aburi . noua ne plac sarmalele cu bobul bine infoiat dar nu fierte pana se flescaiesc .
  23. Acoperiti vasul cu capac si dati la cuptor timp de o ora .
  24. Scoateti capacul si lasati sarmalele sa se rumeneasca usor .
  25. Serviti sarmalele insotite de iaurt gras sau smantana [ dupa plac ].Presarati pe deasupra cimbrisor verde pentru o nota de prospetime .

                                 Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

In cazul care varza murata este foarte sarata se pune din timp la desarat in apa rece timp de cateva ore .

2

Daca aveti mai mult timp la dispozitie , pasatul se pune la hidratat de seara pana dimineata sau de dimineata pana seara , adica 12 ore . El se va infoia frumos .

3

Jambonul va elibera prin prajire gust bun amestecului pentru sarmale .

4

Verificati prospetimea oualor . Spargeti pe fiecare in parte . Galbenusul trebuie sa fie omogen de culoare galbena ,galben-portocaliu la cele de casa . Albusul trebuie sa fie clar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de pui in sos de smantina cu ciuperci si mamaliga