Sarmale cu piept de pui si ciuperci

de cristeena20 in Pui, 9 Mai 2020 | 4195 vizualizari

 

Din curiozitate am incercat sa fac sarmale cu ingrediente diferite -cu piept de pui, bacon ,ciuperci si carnati-au iesit minunate.Le-am fiert in vasul de lut minune -tajine. Au iesit perfecte.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 1 piept de pui mare
  • 1 cana de orez
  • 1 bucata bacon
  • 1 bucata carnat afumat
  • 7-8 ciuperci proaspete
  • boia,sare, piper,pasta de rosii,3.4 catei usturoi
  • 2-3 rosii din conserva
  • foaie de dafin, cimbru proaspat, marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu piept de pui si ciuperci:

Alegeti varza murata cu frunze subtiri; desfaceti si spalati din 2 ape sa nu fie prea sarata. 

Pregatim umplutura: Tocam carnea impreuna cu baconul, carnatul, ciupercile si usturoiul.

Intr-o cratita calim ceapa cu uleiul de masline si foaia de dafin-adaugam boiaua, pasta de rosii si carnea-amestecam, adaugam sos picant, orezul si stingem aragazul. Punem marar verde si cimbru verde.

Umplem sarmalele-si le asezam in vasul in care vor fierbe. Se pune putina varza tocata marunt pe fund si crengute de cimbru, marar si dafin-zdrobim 1-2 rosii din conserva si stropim cu putina pasta de rosii. Aranjam sarmalele in oala-eu am fiert in vas de lut tajine. Putem pune slanina si carnati afumat intre sarmale-stropim cu pasta de rosii si ulei apoi punem apa calduta, sa acopere sarmalele.

Punem la fiertla foc domol pana se fierbe orezul-stingem si lasam acoperite sa se inmoaie in oala.

Servim cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in frunze de tei