Sarmale cu varză dulce

de ionix in Porc, 18 Oct 2010 | 10839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg pulpa de porc
  • o varza mai marisoara ~ 2 kg
  • o cana mica cu orez
  • 3 cepe mari
  • o lingurita cu pasta de tomate
  • piper, sare
  • cimbru
  • marar
  • 600 ml
  • bete de marar
  • foi de dafin
  • 200 g costita afumata sau slaninuta afumata
  • 3 linguri cu pasta de gogosari
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varză dulce:

Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare si 300 ml bors. Se scoata cotorul de la varza si se opareste in apa cu bors, pana se inmoaie frunza foarte putin.

In timp ce le oparesti trebuie sa desfaci si frunzele, frunza cu frunza. Se scoate varza si se da la racit.

Se spala pulpa si apoi se da pe masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul incins iar apoi pui si orezul. Se lasa 4-5 minute si adaugam pasta de tomate. Se mai lasa 2-3 minute si se ia de pe foc. Se lasa la racit iar apoi se pune peste carne.

Peste amestecul de carne se pun: sarea, piperul, cimbrul si mararul.  Se amesteca bine iar cu aceasta compozitie vom infasura sarmalele.

Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele, se aseaza bete de marar si cotoare de varza. Asezi sarmalutele iar printre ele pui cimbru si foi de dafin, dar in cantitati reduse. Printre ele poti pune si costita afumata sau slaninuta.

Preparare zeama pentru sarmele:

Fierbi 300 ml de bors cu apa, apa cam cat cuprinde vasul cu sarmale. Borsul il lasi sa dea intr-un clocot iar apoi pui pasta de gogosari peste. Acest amestec il torni peste sarmale.

Vasul cu sarmale se da la cuptor, la foc foarte mic, si se lasa sa fiarba mocnit. Eu le fierb cam 6-7 ore. Inainte de a le scoate din cuptor, gustati o sarma pentru a vedea daca sunt facute. Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mie nu mi-a ajuns varza si am umplut inca doi ardei.

2

Daca vrei sa le faci scazute le vei pune in oala de lut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ionix 1

18.10.2010, 19:42

@Roxy... pai, doar seman cu tine

kamy 1

18.10.2010, 23:31

asta am vrut sa fac si eu azi...dar in piata m-am razgandit...buneeee5 f

SENO 1

13.08.2011, 18:13

mmmmm cu mamaliguta merg de minune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in vas roman