Sarmale cu varza murata

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 26 Feb 2017 | 6162 vizualizari

 

Se spune ca varza murata vine din China.
Attila si armata sa ar fi adus-o in Europa sau Marco Polo.
Varza umpluta asiatica se aseamana mult cu sarmalele noastre - puteti vedea aici o reteta.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/sarmale-cu-varza-murata-goloubtsy.html

 

INGREDIENTE

  • 50 foi de varza murata
  • 300 g carne de vita tocata
  • 500 g carne de porc tocata
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 lingura de bulion
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • cimbru uscat, dafin
  • 2 felii de bacon afumat
  • 40 cl de sos de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza murata:

Spalam bine, cu apa rece, foile de varza. Dati-le deoparte. Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul pe razatoare.

Calim ceapa si morcovul in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.

Adaugam 10 cl de apa, bulionul de rosii si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Lasam sa se raceasca.

Intr-un castron mai mare, se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, sare si piper.

Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare.

Incepem sa facem sarmalele. 

Punem cateva foi de varza ramase pe fundul oalei minune.

Asezam sarmalele, punem deasupra feliile de bacon, presaram cimbru uscat si foaia de dafin.

Acoperim cu varza, turnam sosul de rosii, diluat cu 1-2  pahar de apa.

Completam cu apa.

Inchidem oala minune - lasam sa fiarba 45 de minute, pana cand suiera.

Daca le coaceti intr-o oala normala, lasati 75 de minute.

Verificati daca varza este fiarta.

Serviti-le calde cu mamaliga, smantana si cu sosul de rosii.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

kytz 1

27.02.2017, 19:02

Sunt dependent de asa ceva !

Rocsi 1

27.02.2017, 19:05

Imi plac sarmalele cu varza murata. Eu pun mai mult orez, ca nu prea imi plac cu multa carne!

mihaelar63 1

07.03.2017, 07:16

La sarmale , Inainte !!!! Atacati !!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă