Sarmale de post

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 20 Mar 2011 | 6200 vizualizari

 

Vine Pastele si noi inca mai avem PREA multa varza acra :)) Motiv pentru care buni a vrut sarmale de post :)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza acra
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 sfert de telina
  • 7 ciuperci albe
  • 1 cana de soia
  • 2 felii de paine
  • 1 pahar lapte de soia
  • 1 pahar orez
  • sare, piper macinat
  • piper boabe, enibahar
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:


Varza se curata de cotoare, se separa foile pentru sarmale de restul foilor. Acestea din urma se taie subtiiiiiire (ca altfel zice mama ca nu e frumoos :P).

Pentru umplutura, soia se fierbe in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj, orezul se spala si se lasa la muiat in apa domoala, o ceapa si ciupercile se taie marunt, iar morcovul si telina se rad.

Intr-o oala unsa cu putin ulei se aseaza un strat de varza, apoi unul de sarmale, se presara din a doua ceapa taiata solzisori (da gust bun), apoi iar varza, iar sarmale...

Deasupra se pun boabele de piper si enibahar si inca putin ulei.

Tinem oala pe foc pana cand varza se fierbe bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)