Sarmale de post

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 27 Mar 2010 | 7583 vizualizari

 

pot spune ca sunt mult mai bune decat cele cu carne

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • o legatura de ceapa verde
  • o ceapa
  • un morcov
  • cateva ciuperci
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • crengi de cimbru
  • foi de dafin
  • boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul.

intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt.

punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si ciupercutele si lasam sa se inabuseasca bine, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul.

dupa care trecem la operatiunea infasurat sarmale.

pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt, peste care punem boia dulce si apa cat sa le acopere, bineinteles k se adauga apa de cate ori este nevoie.

Se tin la fiert cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.

se servesc cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

janet 1

28.03.2010, 15:22

si eu fac sarmale de post,numai ca eu mai adaug si bulgur,adica griu pisat mai mare ,da la mama de la tara.si da un gust si mai bun!

elena1988 1

13.03.2011, 12:19

Dana Cristea - pusikmea 1

13.03.2011, 14:04

multumesc fetelor, janet cred si eu ca-i da un gust mai bun, eu n-am de unde sa iau asa ceva .......elena ms

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post din varză oparită în borş